Wednesday, 17 October 2012

Trouble installing Exchange 2010 SP2 Rollup 4 v2

If you have trouble with the installation of KB2756485, that is, Rollup 4-v2 for Exchange Server 2010 SP2, you must run the installer from the elevated command prompt like this:

 
 

Once the installation starts, be patient because it can take a while.

If you just double click on the .msp file from Windows Explorer, the installation will start but it will very soon rollback and you will see this error in the application log:


Log Name:      Application
Source:        MsiInstaller
Date:          16.10.2012. 10:30:01
Event ID:      1024
Task Category: None
Level:         Error
Keywords:      Classic
User:          DOMAIN\username
Computer:     
exchange.contoso.com
Description:
Product: Microsoft Exchange Server - Update 'Update Rollup 4-v2 for Exchange Server 2010 Service Pack 2 (KB2756485) 14.2.318.4' could not be installed. Error code 1603. Windows Installer can create logs to help troubleshoot issues with installing software packages. Use the following link for instructions on turning on logging support:
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=23127

You may also ran into some blog posts that say to try setting the execution policy in Powershell from RemoteSigned to Unrestricted, but that did not help in my case.

There, I hope it helps someone.

4 comments:

  1. Have you come across any known problems after the install under normal running conditions. We cannot pin down random server hangs. Today we had the server mainboard and processor swapped out, which needed to be done as one DIMM slot was problematic.

    Times have been random and occurs about once per day. We installed SP2 RU 4-v2 on the 10th.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, we don't have that kind of problems although we run Exchange on the VMware virtual infrastructure. We installed the new rollup couple of days ago on a 10-server Exchange 2010 infrastructure and no problems whatsoever.

      Delete
  2. Thanks...got the problem and this was the solution.

    ReplyDelete
  3. Yes I have came across the same problem and tried the solution but still facing the problem. Called an IT support guy, Let's see what he can do about it?

    ReplyDelete